Kérdezzen a padlóról

padlozona.hu / Nyitólap / Kérdések

Kérdések / Válaszok

Az "általános" munkaidőn túl is vállalnak kivitelezést?

Igen, szükség esetén irodák, közintézmények számára hétvégi, ill. éjszakai kivitelezést is vállalunk.

 

Hányszor lehet egy parkettát csiszolni?

Ennek a kérdésnek a megválaszolása több tényezőtől is függ: a csiszolható réteg vastagságától, itt figyelembe kell venni a parkettán lévő karcolások mélységét, a lakkréteg vastagságát. A hagyományos parketta esetében a csiszolható vastagság 1 cm, ami átlagosan 5 csiszolást tesz lehetővé.
A laminált vagy szalag parketta keményfa rétege 4 mm, így 3-4 csiszolást lehet a felületen elvégezni.

Hogyan védhetem meg a parkettámat hosszú ideig?

A sokszor mozgatott székek, asztalok lábaira mindenképpen javaslom a védőtappancsok felragasztását, filléres dolog és véletlenül sem karcolják meg a szép új parkettánkat, ami biztosan bosszankodáshoz vezet. Javaslom a speciális padlóápoló és -fényező szerek rendszeres használatát, amivel hosszú évekig megőrizhetjük a fapadlók szép felületét, és élvezhetjük a szép parketta látványát. Vigyázni kell a tisztítás során, hogy bő vízzel sose mossunk fel, mert ennek hatására a fapadlók megduzzadnak majd összehúzódnak. És mindenképpen kerüljük az erős vegyszerek használatát mert könnyen elvehetik a felület fényét.

Régi parkettát szeretnék felújítani, de félek a csiszolás sok porral jár.

A modern porelszívós gépeknek köszönhetően ez a munkafolyamat már minimális porral jár, aminek a feltakarítását mi el is végezzük Ön helyett, hiszen ezen munkafolyamat után a felületet igény szerint lakkozzuk, pácoljuk, vagy olajozzuk.